Sinaasappel salade
Dit recept werd eens gemaakt op de kookles van KVLV in Oppem. Het blijft een lekkere frisse salade bij zowel gegrild vlees als vis en ziet er mooi kleurig uit.
Benodigdheden: 1 sinaasappel per persoon, een kleine rode ui, een teentje knoflook, wat wijnazijn en olijfolie, 10 zwarte olijven ontpit en in ringetjes gesneden, peterselie
Sinaasappels à vif schillen (dus zonder het witte velletje) en in schijfjes van 0,5 cm. Schik de schijfjes dakpansgewijs op een platte schaal. Ui pellen en in ringetjes of maantjes snijden. Tussen de sinaasappels schikken. Een niet al te zure vinaigrette maken van een lepeltje olijfolie en wat wijnazijn, en het geplette en fijngehakte teentje look. Over de sinaasappels gieten. Afwerken met wat gehakte peterselie en olijven.
Maak dit gerust enkele uren op voorhand zodat de smaken kunnen vermengen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!